Cégfilozófiánk

Amióta az emberiség írott, vagy rajzolt nyomot hagy maga után, tudjuk, hogy történetekből tanulunk. Bármivel is foglalkozunk, bármit is csinálunk, történetekből tanuljuk meg a leginkább, mi a helyes, mi nem, mi a jó, vagy a rossz. Történeteken keresztül értjük meg az életet, történetek inspirálnak minket, rajtuk keresztül formálódnak a vágyaink és ezeken keresztül fognak majd ránk is emlékezni.

Minden épületnek saját története van.

Mi, a Csillag építész és belsőépítész irodában ezekben a történetekben hiszünk. Hisszük és valljuk, hogy mi vagyunk az épületeink történetének az alkotója, a megrendelőnk a főszereplő az épület pedig maga a történet, ami hol a magasba emelkedve, hol a tájba olvadva teret és formát ad a saját történetének. Nekünk tervezőként a személyes felelősségünk, hogy olyan történeteket alkossunk, melyek hűen tükrözik és közvetítik a főszereplők személyiségét. A mi felelősségünk, hogy olyan történetek szülessenek, melyek méltóak arra, hogy hosszú időkön keresztül fennmaradjanak és továbbvigyék a bennük élők szellemiségét.

Tervezőként számunkra két dolog határozza meg az alkotás folyamatát: az empátia, mely segít átélni így mélyen megérteni megrendelőink vágyait és igényeit; valamint a fókuszáció, mely lehetőséget ad a részletek kidolgozására és azok egy egységes egésszé formálására.

Széchenyi-2020